MiniBUD repülőtéri fuvarszervező szoftver

A miniBUD a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatalos airport shuttle szolgáltatója. Kényelmes, gyors és kedvező transzfermegoldásokat nyújtanak azon ügyfeleik részére, akik a repülőtérről Budapest frekventált kerületeibe, vagy ezekből a repülőtérre szeretnének eljutni.

A miniBUD fuvarszervező szoftver az utasok szállításával kapcsolatos teljes körű foglalási és logisztikai feladatokat ellátja.

A rendelések felvétele történhet telefonon keresztül – ebben az esetben a call center rögzíti a rendelést -, a repülőtéren elhelyezett miniBUD pultokon – ahol a pultos kezeli a programot -, vagy az interneten keresztül – ahol az utas maga készíti el a rendelést. Erre a www.minibud.hu weboldalon van lehetőség.

A fuvarszervező program és a weboldal közötti kapcsolat egy WSDL webservice-en keresztül valósul meg.

A legtöbb budapesti szállodában a recepción is foglalható repülőtéri transzfer. A recepciós a saját, kifejezetten erre a célra kialakított internetes felületén hív minibuszt a vendégeknek.

A leadott rendeléseket a központban dolgozó diszpécserek dolgozzák fel, melynek eredményeképpen megszületett fuvar a legoptimálisabb sorrendben állítja be az utasok felvételét. A felvételi időpontokról az utasok e-mailben és SMS–ben értesülnek.

A minibuszokat vezető sofőrök mobil adatkapcsolat segítségével kapják meg az aktuális fuvarfeladatot. Az erre a célra készített, Androidos tableteken futó programot is cégünk fejlesztette.

A repülőtérről a városba utazó utasok, miután a diszpécser összeállította a fuvarfeladatokat, a terminálon elhelyezett kijelzőn láthatják, hogy melyik buszra szól a jegyük. A kijelzőn futó program, mely a fuvarszervezővel szinkronban működik, szintén lelkes programozóink keze munkájának eredménye.

A rendszerhez kapcsolódik számos kiegészítő program: statisztikai program, garázsmesteri program, manager program, munkaidő nyilvántartó program, amelyek lehetővé teszik a teljes munkafolyamat kontrollálását.

A minibuszokban GPS nyomkövetők vannak, melyek a TransProm rendszerbe küldik az adatokat. Egy közös interfészen keresztül megvalósítottuk, hogy a diszpécserek egy térképen láthatják a buszok aktuális pozícióját, illetve az éppen folyamatban levő feladatokat, így lehetőségük van a további feladatok előtervezésére.

A miniBUD fuvarszervező szoftver fejlesztése folyamatosan történik, napról napra új funkciókkal, lehetőségekkel bővül.