Femilia weboldal és mobil applikáció

A Femilia NetBox Nonprofit Kft. 2019-ben jött létre. Olyan hiteles tájékozódási-tájékoztatási platformot kívántak létrehozni, amely még könnyebbé és hatékonyabbá teheti a védőnők és a várandósok közötti kapcsolatot.

Első fázisban a femilia.hu címen elérhető weboldal készült el. A UX és UI terveket, specifikációkat az ACG Reklámügynökség készítette, ezek alapján valósult meg a site programozása, mely cégünk feladata volt. Az oldal PHP alapokon nyugszik, a háttérben PostgreSQL adatbázis dolgozik.

A weboldalt egy komplex adminisztrációs felület támogatja, melyben a teljes tartalom szerkeszthető (többszintű kategóriarendszer, oldalak, bejegyzések, bannerek).

Második lépésben egy, a rendszerben regisztrált védőnők számára elérhető e-learning platform elkészítése valósult meg, melyben szakmai tananyagok, aktualitások feltöltésére van lehetőség. Ezzel egy időben az adminisztrációs felület kiegészült az e-learning modulok, fejezetek és tesztek szerkesztésének lehetőségével.

A harmadik, egyben legnagyobb volumenű fejlesztés az Android és iOS rendszerekre is elérhető cross-platform mobil applikáció, valamint a hozzá tartozó API elkészítése volt. Tartalmaz egy várandós felületet, valamint egy kizárólag a regisztrált védőnők számára elérhető felületet is.

A várandós és védőnői chat real-time csevegésre, fotó készítésre ill. küldésre ad lehetőséget. A fórumban bejegyzések írhatók, fényképek tölthetőek fel. A magazinban számos témában olvashatók hírek, információk.

Az értesítések push notification-ként érkeznek meg a készülékekre. Ezek között vannak a rendszer által küldött automatikus értesítések: amennyiben a felhasználó várandós, minden héten információt kap a baba fejlődéséről.

Az adminisztrációs felületről szerkeszthető az applikáció tartalma is, így egy helyen, következetes és felhasználóbarát módon karbantartható a teljes rendszer.

A fejlesztések során számos különféle technológiát használtunk, több kihívással szembesültünk, melyeket sikerrel vettünk. Így lett a femilia projekt a már ismert digitális és mobiltechnológiák olyan összhangja, amely a családtervezés, várandósság, gyerekgondozás témák összefogására alkalmas, és biztosítja a várandós-védőnő, védőnő-védőnő, ill. védőnő-rendszer kommunikációt.

A weboldal elérhető itt:

Az applikációk pedig itt:
Femilia a Google Play áruházban Femilia az App Store áruházban

Ma a várandósok megkeresésének sokszínű az eszköztára. Weboldalak, hírlevelek, promóciós dobozok, termékminták, szórólapok. Nem itt tart a XXI. század! A GrandSoft Kft. informatikai tapasztalatainak hátterével létrehoztuk a kor igényeinek megfelelő digitális kommunikációs platformot, applikációt várandósok és védőnők között. Modern, letisztult felület, gyors és hibamentes működés. Kialakítottuk a személyes, érintkezés mentes online gondozás lehetőségét, mely tovább bővíthető, egyedi igényeinknek megfelelően tovább fejleszthető.
Faragó Tibor, ügyvezető igazgató, Femilia NetBox Nonprofit Kft.