SawGrass - Raktárnyilvántartó rendszer és webáruház

 

SawGrass - Raktárnyilvántartó rendszer és webáruház

SawGrass nevű raktárnyilvántartó és számlázó programunk hálózatos működésű, PostgreSQL adatbázist használó, Windows operációs rendszerre készült kliensprogram. Tartozik hozzá egy webáruház, mely a raktárnyilvántartó adatbázisával összeköttetésben van. A webáruház könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel van ellátva. A rendelésekhez BPay bankkártyás fizetési modult is integráltunk.

A program főbb funkciói a teljesség igénye nélkül:

Felhasználók, csoportok, jogosultsági rendszer

A program segítségével rendkívül egyszerű a felhasználók és csoportok karbantartása, a felhasználók csoportokba rendezése. A csoportok jogosultságai testre szabhatók, minden menüpontra és funkcióra egyesével beállítható, hogy az adott csoport tagjainak van-e lehetősége a funkció használatára.

Partnerek modul

Vásárlók és beszállítók rögzítése, cégadatok, számlázási és szállítási adatok karbantartása.

Termékek modul

Termék adatok karbantartása, többszintű kategóriarendszer kialakításának lehetősége, polccímke készítés a kijelölt termékekhez. Tetszőlegesen beállítható, hogy mely termékek jelenjenek meg a webáruházban, és melyek nem.

Árszerkesztő modul

Árlista megjelenítése, bolti árak változtatása üzletenként, az árváltozásokról polccímke nyomtatási lehetőség. A webáruházban megjelenő termékek árait is itt lehet módosítani.

Raktári rendelések

Rendelési felület, melyet az egyes üzletek adnak fel a központ felé. A rendszer rögzíti a rendelést, melyből a központban beszállítói rendelés készíthető

Beszállítói rendelések

A központban kerülnek feldolgozásra a raktári rendelések, melyek történhetnek beszállítótól, másik üzletből, vagy akár a kettő kombinációjából is.

Árumozgások

Bevételezés, mely történhet beszállítói rendelésből, szállítólevél alapján, illetve lehetőség van egyedi bevételezésre is. A boltközi átadás és boltközi átvétel funkciók segítségével a termékek egyszerűen átraktározhatók egyik üzletből a másikba.

Raktárkészlet

Termékek listázása kategóriánként, az aktuális készlet megjelenítése üzletenként. Külön menüpontban lekérdezhetők azok a termékek, melyek raktárkészlete negatív értéket mutat. A negatív készlet engedélyezése tetszés szerint be- illetve kikapcsolható.

Kiszállítások

Számlák, vevőjegyzékek, szállítólevelek, díjbekérők készítése, szállítói visszáru rögzítése. Az elkészült dokumentumokat a program listázza, lehetőség van másolat nyomtatására, stornó és visszáru bizonylatok készítésére.

Ezen kívül helyet kapott a programban egy bolti eladás menüpont, mely leegyszerűsített kezelőfelülettel és programozott funkciógombokkal teszi egyszerűvé és gyorsabbá az értékesítést.

Kassza modul

Napnyitás és napzárás funkciók, kassza műveletek (eladás, stornó, visszáru, váltópénz be, váltópénz ki) megtekintése, nyomtatása. Napi záráskor kasszaösszesítő nyomtatása, mely tartalmazza a napi összesített forgalmat, a készpénzes és bankkártyás fizetések összértékét.

Statisztika modul, lekérdezések

Testreszabható statisztikai modul, pl. dokumentumok listázása (üzletenként partnerenként, termékre szűrve, adott időintervallumon belül), beszerzés és eladás (mely beszállítás milyen áron érkezett, és az adott termékek milyen áron lettek értékesítve, árrés kiszámítása), árváltozáskor raktári érték növekedés, stb. A lekérdezések testreszabhatók, a megrendelő egyedi igényeinek megfelelően alakítjuk ki a modult.

Webáruház modul

A kliensprogram és a webshop adatai egy gombnyomásra szinkronizálhatók. Igény szerint ez a szinkronizáció történhet automatikusan, időzítve is. A webáruházban leadott rendelések azonnal megjelennek a programban. Attól függően, hogy az online felületen milyen szállítási módot választott a vásárló, a program belső üzenetet küld a rendelés feldolgozásáért felelős személynek illetve üzletnek.

Egyéb funkciók

A szoftver belső üzenetküldő rendszerrel van ellátva, címzettként megadható egy másik üzlet, adott csoport(ok), illetve felhasználó(k). Az üzeneteket valós időben továbbítja a program, a címzetteknek azonnali értesítést jelenít meg.

Amennyiben a számítógéphez csatlakozik vevőkijelző, a program az értékesítés során kiírja az egyes tételek árait, illetve a fizetéskor a végösszeget is. Alapértelmezésben egy Senseware Star SCD-400 típusú kijelzőre van programozva, de minimális fejlesztéssel bármilyen vevőkijelző illesztése megoldható. Igény esetén kasszafiók kezelés is beépíthető a programba.

A program megfelel a hatályos jogszabályoknak. Tartalmazza a NAV által előírt Adóhatósági Ellenőrzési Adatszolgáltatás funkciót is.

Kik használják?

Egyik partnerünk, aki a SawGrass raktárnyilvántartó rendszert használja, a Gold-Lakk Kft. A cég 1984 óta foglalkozik festékáru kereskedelemmel. Széleskörű áruválasztékkal, szakszerű tanácsadással, udvarias kiszolgálással, nyolc üzletben várják vásárlóikat.

Amennyiben raktárnyilvántartó programunk felkeltette érdeklődését, illetve egyedi funkciókkal kibővített raktárnyilvántartó szoftvert szeretne készíttetni, keressen bennünket elérhetőségeinken!


sawgrass raktárnyilvántartó rendszer webáruház egyedi szoftver programozás számlázóprogram